Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Alles over bouwen met strobalen

4 maart @ 10:00

Een diepgaande opleiding die je de nodige inzichten biedt over bouwen met strobalen

Met strobalen kan je eenvoudige en heel degelijke gebouwen neerzetten. Gezond, comfortabel en warm van sfeer. Er bestaat waarschijnlijk geen bouwmethode met een lagere impact.

Eenvoudig? Zeker! Zo eenvoudig dat we het bij ontwerp en uitvoering vaak veel te moelijk maken. Maar ook weer niet zo eenvoudig dat je het vanzelf kan ontwerpen en uitvoeren.

In deze opleiding krijg je een breedbeeld overzicht van strobalenbouw: wat er kan, hoe het kan, wat er niet kan, wat het met je doet. We geven je inzicht in opbouw, materialen, aanpak, planning, …

We tonen heel veel beeldmateriaal van heel veel realisaties in strobalen, maar we geven de opleiding ook in een gebouw van stro: het kantoor van Peter Vos van architectengroep Barchi. En we bezoeken de sporthal van de gemeentelijke basisschool van Riemst, een andere realisatie van Peter.

Deze opleiding is ideaal voor wie met strobalen aan de slag wil als ontwerper, bouwer of opdrachtgever. Het is meer dan even snuffelen: je kent de voordelen, de uitdagingen en de belangrijkste principes van ontwerp en uitvoering.

Deze opleiding is geen workshop. Wij plannen workshops op bouwwerven ongeveer een maand vooraf. Deze workshop is een prima aanvulling!
Blijf je graag op de hoogte van onze andere workshops en open werven? Schrijf je
hier in voor onze nieuwsbrief!

Lesgevers: Peter Vos (architectengroep Barchi) en Hilde Vanwildemeersch (Woonder)

Voor architecten, aannemers, bouwers, opdrachtgevers, gemeenten, stedenbouwkundigen, …

Er is geen voorkennis nodig.

We voorzien een licht middagmaal.

 

Voor meer informatie bezoek de website van Woonder.be 

Gegevens

Datum:
4 maart
Tijd:
10:00