De nieuwe Strobouw Nederland website is online!

De site is niet alleen technisch, grafisch en inhoudelijk volledig vernieuwd.
We willen de website ook graag – meer als tot nu toe – als een platform gebruiken om informatie, kennis en ervaringen over het bouwen met stro met elkaar uit te wisselen, om elkaar te inspireren.
Graag nodigen we alle leden van Strobouw Nederland uit om aan de inhoud bij te dragen. Dat kan op verschillenden manieren.

  • Nieuws: Dit is de plek voor actuele artikelen en ontwikkelingen, ervaringsberichten, stro weetjes en ander nieuws. Alle leden van Strobouw Nederland zijn uitgenodigd om hierover een bericht te schrijven. Dit kan eenmalig zijn of regelmatig in de vorm van een terugkerend column.
  • Agenda: Ben je zakelijk lid en geef je zelf een lezing, workshop, open dag… laat het ons weten, dan kunnen wij het evenement op de Strobouw agenda plaatsen.
  • Projecten: De projecten pagina willen we continu uitbreiden en verbeteren. Hiervoor hebben we input nodig. Er zijn veel gerealiseerde stro projecten die nu niet op de site staan. Veel gebouwen komen niet volledig tot hun recht omdat de tekst en het beeldmateriaal verouderd zijn. Er is een vragenlijst samengesteld om vergelijkbare informatie van de projecten op de site te kunnen plaatsen.
  • Beeldmateriaal algemeen: Voor een aantal algemene pagina’s – voornamelijk de pagina’s ‘Bouwmethodes’ en ‘Bouwkunde basics’ – zijn we op zoek naar goede foto’s (bv. van de stro inbouw, werkzaamheden leem- en kalkstuc, luchtdichting, stopcontact, uitstijving, verdichting, enz…). De naam van de beeldauteur zal worden vermeld.

Verder zouden we jullie op de ‘Stro kenmerken’ willen wijzen, die als download op de site beschikbaar zijn. Hierin hebben we de meest recente cijfers van het bouwmateriaal stro (balen en inblaas) met bronvermelding samengevat. Strobouw Nederland adviseert alle professionals deze parameters voor berekeningen of eigen documentatie aan te houden. De isolatie / lambda-waarde haaks op de halm is volgens nieuwe rapporten uit Duitsland met een betere isolatie vastgesteld! (nieuw: lambda reken=0,049W/mK /// oud: 0,052W/mK)

Uiteraard zijn wij benieuwd naar jullie mening.
Alle bijdragen, vragen, opmerkingen, aanvullingen etc. graag aan de webredactie:
Christina Eickmeier
christina@strobouw.nl

Veel leesplezier!
Het bestuur van Strobouw Nederland

Tekst en foto: Christina Eickmeier // april 2019.

Share This