Activiteiten

De vereniging werkt aan het vergroten en verspreiden van de kennis over bouwen met stro en alles wat erbij komt kijken. 

 

Workshops en cursussen

Er zijn op dit moment 3 verschillende workshops en cursussen:

  • Strobouw
  • Leembouw
  • Kalk en tadelakt 

Zie de agenda voor de data en meer informatie.

Workshops op maat

Het is ook mogelijk om in samenspraak met een opdrachtgever een speciale workshop samen te stellen. Dit kan een 1- of 2-daagse workshop zijn. Hierin kunnen ook meerdere thema’s gecombineerd worden zoals bijvoorbeeld stro & leem of leem & kalk. Dit alles is in onderling overleg. Neem contact op voor vrijblijvende informatie over een workshop ‘op maat’ voor uw bedrijf, vereniging, school …

Excursies

Niets geeft een beter beeld van strobouw dan het bezoek van een echt project. Twee tot drie keer per jaar organiseert de Vakgroep Strobouw een excursie naar gerealiseerde gebouwen of projecten in de bouwfase. De excursies bieden de mogelijkheid om de bijzondere sfeer van strogebouwen te beleven, van elkaars ervaringen te leren en inzicht te krijgen in de actuele bouwtechnische ontwikkelingen.

Beurzen & events

De Vakgroep Strobouw neemt regelmatig deel aan beurzen en events om zo het bouwen met stro bij een groter publiek bekend te maken. De afgelopen jaren waren wij onder ander te vinden bij de Bouwbeurs en de EigenHuis Beurs in Utrecht, de Gevelbeurs in Rotterdam en de Woon Ideaal Beurs in ’s Hertogenbosch. Ook doen wij mee aan events met betrekking tot duurzaamheid, circulariteit en ‘biobased’ bouwen.

Lezingen

Regelmatig geeft de vereniging voorlichting aan scholen of andere onderwijsinstellingen. Neem contact op als jij hieraan interesse hebt. Ook worden er lezingen georganiseerd: project presentaties door een van de particulieren of professionals, updates over recente ontwikkelingen en onderzoek.

Meet & Greet

Twee keer per jaar vinden onze Meet & Greet’s plaats. Een goede gelegenheid om op een gezellige manier bij elkaar te komen, de andere leden te leren kennen of weer eens te ontmoeten en te netwerken.

 

Bekijk de agenda voor alle actueel geplande activiteiten.

Share This