Over de Vakgroep Strobouw

De Vakgroep Strobouw is een vereniging van particulieren en professionals met een passie voor bouwen met stro. 

Opwarming van de aarde beperken en uitputting van grondstoffen stoppen:  dit zijn twee van de grootste uitdagingen van onze eeuw. Energiezuinig en hernieuwbaar bouwen is daarom meer dan ooit een eis.

Maar duurzaam en circulair bouwen gaat veel verder:
Het gaat om een gezond en behaaglijk binnenklimaat, hernieuwbare “biobased” grondstoffen en een verantwoorde omgang met het milieu over de hele levensloop van een bouwwerk. Vanaf de oogst van dit bouwmateriaal tot en met het hergebruik na de sloop.

Stro is het isolatiemateriaal met de kleinst denkbare CO2-voetafdruk. Met stro kan men gezonde, comfortabele en uiterst duurzame gebouwen realiseren. Toch is stro als bouwmateriaal over het algemeen nog weinig bekend. Daar brengt de Vakgroep Strobouw verandering in. 

De vereniging zorgt voor promotie, advies en voorlichting over bouwen met stro. Het is een netwerk waar kennis en ervaringen worden uitgewisseld. Kortom, de Vakgroep Strobouw is een centraal aanspreekpunt voor een ieder die geïnteresseerd is in ecologisch bouwen en strobouw. Meer over onze visie en missie kan je vinden in onze whitepaper.

De Vereniging Vakgroep Strobouw is op 1 december 2022 opgericht uit een samenwerking tussen de Vereniging ‘Strobouw Nederland’ en de ‘Vlaamse Strobouw Werkgroep’. De Vakgroep Strobouw is een geregistreerde vereniging (KVK 88370593).

Kijk op de agenda om met ons kennis te maken tijdens een workshop, excursie of ander event.

Word lid, steun de Vakgroep Strobouw en maak deel uit van ons netwerk.

Share This