Aan de leden van Strobouw Nederland:

Strobouw filmlocaties gezocht voor opnames eind juni – begin juli 2019.

Sinds anderhalf jaar ben ik bestuurslid van SBN en ben erg enthousiast over de vele mogelijkheden van strobouw. Het deelgebied waar ik voor in het bestuur zit is behalve nu het secretariaat ook het Onderwijs en Voorlichting.

Ik merk dat er veel onbekendheid is over strobouw. Onbekendheid maar daarnaast ook erg veel vooroordelen; het is vast niet degelijk, het rot zomaar weg, trekt muizen aan en het is brandgevaarlijk. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Om die reden heb ik voorgesteld om een soort voorlichtingsfilmpje te maken over strobouw. Ik heb daarvoor een paar studenten van de Dutch Filmers Academy in Hilversum bereid gevonden die hier graag mee aan de slag willen. Zij zijn nu op zoek naar locaties waar het interessant is om opnames te maken. Strobouw in aanbouw, in afwerking, of gewoon omdat het prachtig is.

Het filmpje willen we ongeveer vier minuten lang maken met allerlei beelden van handelingen die voorkomen bij de bouw, denk aan traditioneel bouwen, prefab, inblaas etc. Maar ook het aanbrengen van leem en kalk. De fraaie mogelijkheden van afwerking die er zijn en de vormgeving van strobouwhuizen en gebouwen.

Nu de vraag: heeft u, of kent u een locatie die in uw ogen geschikt is voor een voorlichtingsfilmpje?

De studenten willen bij voorkeur opnames maken in juni en begin juli.
Als u een goed idee heeft hiervoor dan zou ik dit graag willen horen!

Dank voor het meedenken!

Reacties graag aan:
Herro de Roest
herro@strobouw.nl
M. 06 3639 3239

 

Tekst: Herro de Roest // 14 juni 2019.

Share This