Boxtel – De Kleine Aarde

Locatie: De Kleine Aarde in Boxtel
Eigenaar: Ecodorp Brabant
Strobouwer: Wouter Klijn
Architect: Van Laarhoven Combinatie
Jaar: 2010-2011
Oppervlakte: 60 m2
Bouwkosten: € 110.000,-

Ecodorp Brabant is een groep van ongeveer 250 gezinnen, paren en alleenstaanden die op een geheel duurzame manier ergens in Brabant willen gaan leven.
Het doel is een voorbeeld te zijn, hoe we samen duurzaam samenleven vorm kunnen geven. De wijze van bouwen van woningen, het verbouwen van eigen voedsel, het scheppen van duurzame werkgelegenheid zal dan ook als basis dienen voor een voortdurende uitwisseling met de directe omgeving; uitwisseling van ervaringen en kennis.
Een ander doel is om te groeien naar volledige zelfvoorziening op het gebied van Energie. Zelf onze energie opwekken is een vanzelfsprekende maar boeiende uitdaging. De positieve resultaten hiervan zullen we graag delen met onze omgeving. Ecodorp Brabant gaat het eigen voedsel verbouwen met Permacultuur.
De Kleine Aarde in Boxtel heeft Ecodorp Brabant een unieke kans gegeven, om experimenteel te bouwen op hun terrein. De duurzame architect Huub van Laarhoven heeft het gebouw ontworpen met principes van Helende architectuur en het ministerie van VROM ondersteunt het project met een subsidie van 120.000 euro.

Share This