Floriade 2002

Locatie: Floriade 2002 / Hoofddorp
Eigenaar: Woningbedrijf Amsterdam
Architect: DP6 architecture studio
Strobouwer: Martin Oehlmann
Jaar: 2002
Bijzonderheden: Tijdelijk bouwwerk

De groene Stad, de naam van dit project, is een stedelijk ontwikkelingsplan dat de bouw van tentoonstelling-gebouwen voor een grote verscheidenheid van landschappen omvat: kunstmatig, weiland, bos, en water.
De elke bouw wordt ontworpen om het specifieke karakter van elk landschap aan te passen. En door het gebruik van diverse toepassingen zoals dak en hangende tuinen, terrassen en portieken, toont de gelaagde stad aan hoe de groene ruimten in ons stedelijk milieu kunnen worden geïntegreerde.
De VIBA, in samenwerking met “Woningbedrijf Amsterdam” en “Natuur & Milieu Overijssel” creerde een paviljoen in “De Groene Stad”, een onderdeel van een groter geheel van 4 eilanden, elk met hun eigen thema.
Het strobouw paviljoen is een goed voorbeeld van een bio-ecologische constructie die voornamelijk bestaat uit bioloisch hernieuwbare grondstoffen. Om strobouw verder te promoten werden kijkramen gemaakt met hierachter kopien van de boeken “The Straw bale house” en “Build it with Bales”, destijds de 2 boeken die je in je bezit moest hebben. Naast deze 2 boeken was een permanente powerpoint presentatie te zien over strobouw en de VIBA werkgroep.

Share This