Surhuizum (Land van Éen)

Bouw van strobalen gebouw bij:
Het Land van Een:
http://onenesscommunitydezon.jouwweb.nl/

Start van de bouw via workshop door:
Mas con Mennos:  http://masconmenos.nl/

Bouw: 2015

Ecobouw in Friesland

Surhuizum, Friesland, Land van Een.

Een prachtig gelegen landgoed van 3 hectare omzoomd door bos met een natuurlijke zwemvijver. Het is een startende community die stap voor stap de transitie maakt naar zelfvoorzienend leven en waar spiritualiteit gebaseerd op eenheid met al dat is een verbindende factor is. Het zwemmeer en het terrein van de minicamping Waarom? Als je zo eens rond kijkt om je heen, naar het nieuws of op een website zoals Earth Matters is het eenvoudig je te realiseren dat we terug willen keren naar een harmonie met datgeen waar wij uit voortkomen en van afhankelijk zijn. Dat betekent ook, wellicht vooral, de manier waarop wij wonen. Zelfvoorzienend leven is goedkoop, milieu relevant met minimale ecologische voetafdruk en de principes houden rekening met de omgeving in al zijn natuurlijke aspecten. Bovenal is het een gezonde manier van wonen.

Bekijk ook de video:

https://player.vimeo.com/video/135587229?autoplay=1

Samen met 25 deelnemers gingen we 8 dagen bouwen met o.a. stro, leem en hennep. Samen kregen we deze week de fundering gelegd, gingen de muren van stro omhoog en maakten we het dak waterdicht. Het huis heeft een bijzondere fundering van meer dan 2000 oude stoeptegels en een compleet zelfdragend dak.

Heb jij zelf een inspirerend bouwproject en zoek je extra handen? Neem dan eens contact op met ons via www.masconmenos.nl/samenwerken om een workshop bio-constructie te faciliteren.

Share This