Als SBN leden heeft u wellicht in de notulen van de ALV van 2021 gelezen, dat de vraag wordt gesteld of er belangstelling is om in Nederland een STEP opleidingscentrum op te zetten, eventueel op de grens NL-BE. Opleiding en certificering zijn een manier om kwaliteit / borging / kostendekking en als vereniging willen we deze opleiding verder stimuleren.

Mocht u in de tussentijd interesse hebben om Europees gecertificeerd strobalenbouwer te worden, dan kunt u boeken voor de STEP cursus voor 2022 (practica in Centraal Europa) en van jan tot maart 2023 in Portugal.

Het programma, en vooral de leerresultaten van deze ECVET opleiding, worden aangeboden door ASBN (Austrian Straw Bale Network) en bestaat uit theorie (400 uur met alle 8 modules, tweetalig EN/DE online) en praktijk, strobouw- en leemstuc op locatie, gedurende minimaal 20 dagen. Na het afronden van alle modules kunnen de cursisten het schriftelijke en mondelinge examen afleggen om een “gecertificeerd strobalenbouwer” te worden.

STEP kosten

De ZOOM online training compleet (8 eenheden inclusief theorie-beoordeling en deelname-certificaat):
in 10 maandelijkse termijnen @ €170 (€130 voor studenten en werklozen)
of voor het volledige pakket: €1680 (€1300).
De online-training begint in februari 2022, the practica workshops in april 2022.

STEP PRACTICA: U kunt de praktische modules individueel boeken (afhankelijk van uw behoefte) voor €50 (€30) inschrijfkosten per praktische workshop als u de theoriecursus hebt gedaan; voor alleen de praktijkcursus zonder de theorie bedragen de kosten € 100 (€ 50).

Het volledige programma kunt u hier bekijken:

STEP PRACTICE: https://www.strohnatur.at/next-workshops-how-you-can-join-us/

STEP ZOOM: https://baubiologie.at/strohballenbau/step-zoom-online-with-team/

U kunt rechtstreeks reserveren bij Herbert Gruber, Chairman of ASBN: asbn@baubiologie.at

PDF Programma 2022 – 2023

Share This