Naast een inventarisatie van strobouw projecten (zie vorige nieuwsbrief) heeft het UP STRAW project ook een lijst samengesteld met de belangrijkste publicatie op het gebied van bouwen met stro. Op dit moment zijn er ruim 400 publicaties verzameld in een database die met het programma “Zotero” toegankelijk is.

Veel van deze publicaties zijn ook online te vinden. Echter, voor een groot deel van de vindbare bestanden was niet bekend hoe deze op internet terecht zijn gekomen en hoe er is omgegaan met de auteursrechten. Daarom hebben we toch maar besloten om alleen de publicaties te benoemen en de beschikbare samenvattingen te geven. Van daaruit kun je zelf de publicatie opzoeken of bij de auteur opvragen.

Ook kan het zijn dat je zelf documenten hebt of kent die nog niet in de database voor komen. In dat geval nodig ik je graag uit om dat door te geven via wouter@strobouw.nl zodat we ze als nog op kunnen nemen in de database.

De Zotero database is te vinden via:
https://www.zotero.org/groups/2187655/upstraw/library


Je moet je wel aanmelden voor Zotero maar het gebruik is gratis. 
En zoek je nu een bepaalde publicatie en kun je die niet zelf vinden op internet, stuur dan even een berichtje met wat je zoekt, wellicht is het via de project-leden wel beschikbaar.

Tekst: Wouter Klijn /// maart 2020. 

 

Wouter Klijn is strobouwer en adviseur voor bouwen met stro. Sinds 2009 is hij actief als bestuurslid van Strobouw Nederland. Hij geeft workshops en lezingen en is betrokken bij het Interreg UP STRAW project.
Share This